کاربرد کودهای سولفات منیزیم در کشاورزی

KonjaleSaz

معرفی سولفات منیزیم

سولفات منیزیم پنج آبه،که به عنوان ”سولفات منیزیم” و نمک اپسوم شناخته می شود، یک ترکیب معدنی حیاتی است که به طور قابل توجهی در بخش های مختلف، به ویژه کشاورزی، داروسازی و صنعتی کاربرد دارد. در کشاورزی، به عنوان یک مکمل غذایی ضروری عمل می کند، کیفیت خاک را افزایش می دهد و منیزیم و گوگرد حیاتی را فراهم می کند که سلامت گیاه و عملکرد محصول را تقویت می کند. به عنوان یک کود محلول در آب، به غلبه بر کمبود مواد مغذی کمک می کند و منجر به افزایش بهره وری می‌شود. در داروسازی، سولفات منیزیم به دلیل اثربخشی به عنوان یک ملین شناخته شده است و در درمان های پزشکی نقش دارد. علاوه بر این، در صنعت نساجی برای فرآیندهای رنگرزی به کار می‌رود و نقش مهمی در کاربردهای تصفیه آب دارد.

عملکرد منیزیم در گیاه

برای اشراف بیشتر بر ضرورت کاربرد کود سولفات منیزیم اشاره ای به نقش منیزیم در گیاه میتواند به روشن تر شدن موضوع کمک کند. منیزیم برای ساختار و عملکرد کلروپلاست برای جذب انرژی خورشیدی مورد نیاز است ، 15-35٪ از کل منیزیم موجود در گیاه در کلروپلاست مصرف می‌شود. حدود 75 % از منیزیم در بافت های گیاهی مربوط به بخش‌های ساختاری و عملکرد است. به عبارتی منیزیم به آنزیم های مختلف فعال شده با منیزیم و سایر اتصالات کاتیونی متصل می شود.
به طور کلی، به نظر می رسد که منیزیم یک عملکرد محافظتی را ارائه می دهد که مشابه کلسیم در حفظ یکپارچگی بافت گیاه و محافظت در برابر شرایط نامطلوب محیطی موثر است. همچنین گزارش شده است که منیزیم در برابر سطوح سمی مواد مقاومت ایجاد می‌کند که بهبود سمیت نیکل در حضور مقدار کافی از منیزیم از آن جمله است.

کودهای منیزیم

کودهای منیزیم به طور کلی به دو دسته تقسیم می‌شوند: منابع محلول و منابع نیمه محلول. مواد معدنی مانند دولومیت منابع منیزیم نیمه محلول هستند. این مواد معدنی اغلب به عنوان کود منیزیم با حداقل فرآوری استفاده می‌شوند. ازسوی دیگر، چندین ماده معدنی طبیعی خاک (مانند کیزریت) استخراج شده از زمین حاوی منیزیم به شکل هیدراته (MgSO4)هستند و به عنوان کود ها ی منیزیم محلول استفاده می‌شوند. اینها شامل سولفا ت منیزیم تک آبه و یا سولفات منیزیم هفت آبه است. نرخ رهاسازی منیزیم موجود به درون محلول خاک از کود‌های معدنی مختلف با ترکیبا ت فیزیکی و شیمیایی بر اساس اندازه ذرات و حلالیت در آب آن است، که از میان تمام کودهای حاوی منیزیم نرخ رها سازی منیزیم در اشکال سولفات منیزیم یعنی سولفات منیزیم هفت آبه بالاترین میزان ثبت شده است.

کود سولفات منیزیم یکی از کودهای توصیه IFAS است. IFAS نوعی فرآیند بیولوژیکی می باشد، در این فرآیند میکرواورگانیسم‌ها بر روی بسترهای رشد تشکیل شده و یک لایه بیولوژیکی را تشکیل می دهند. که قسمتی از فرایند تصفیه آب را انجام میدهد. این توصیه نشان دهنده حلالیت بالای کود سولفات منیزیم و عدم ایجاد سمیت در آب و خاک است.

دلایلی که انگیزه کشاورز برای استفاده از کودهای سولفات منیزیم می‌شود:

جوانه زنی بذر

استفاده از سولفات منیزیم به عنوان یک اصلاح کننده خاک قبل از کاشت، از همان ابتدا به باغ رونق قدرتمندی می‌دهد. منیزیم به جوانه زنی بذر کمک می‌کند و به تقویت دیواره‌های سلولی کمک می‌کند و منجر به رشد بیشتر و قوی‌تر نهال‌ها می‌شود. کاربرد سولفات منیزیم برای پرایمینگ بذر( بذر مال کردن) باعث جوانه زنی بیشتر و بالا رفتن میزان رشد ساقه و افزایش ارتفاع جوانه در هنگام جوانه زنی می‌شود.

جذب مواد مغذی

بسیاری از کودهای تجاری منیزیم را اضافه می کنند تا به ریشه گیاه کمک کند تا مواد مغذی حیاتی (نیتروژن، فسفر، گوگرد) را جذب کند. افزودن سولفات منیزیم به خاک جذب طبیعی را بهبود می بخشد و نیاز به کودهای شیمیایی کاهش میدهد

ضد شوک پیوند

همه ما دیده‌ایم که وقتی گیاهان و نهال‌هایمان را از یک گلدان کوچک به گلدان بزرگ‌تر، از داخل خانه به بیرون یا از گلخانه به زمین منتقل می‌کنیم، چگونه پژمرده می‌شوند. تغذیه ریشه نهال در هنگام انتقال با سولفات منیزیم، به ریشه های آسیب دیده کمک می‌کنید تا بر شوک پیوند و انتقال غلبه کنند.

شاخ و برگ سبز

گیاهانی که منیزیم کافی دریافت نمی کنند را می توان با زرد شدن برگ هایشان شناسایی کرد. این به این دلیل است که منیزیم یک جزء ضروری در تولید کلروفیل است. استفاده از سولفات منیزیم به دلیل انحلال بالا و تامین منیزیم مورد نیاز و البته اسیدی کردن خاک؛به خاطر وجود گوگرد باعث بهبود ساخت کلروفیل، جذب بهتر مواد از خاک و رفع زردی گیاه می‌شود.

جلوگیری از پیچ خوردگی برگ

در برخی موارد به دلیل کمبود منیزیم و ضعف ساختاری در برگ پیچ خوردگی برگ نیز ممکن است در گیاهان ایجاد شود. سولفات منیزیم باتامین منیزیم مورد نیاز و تقویت ساختار بافت برگ این ناهنجاری را رفع میکند.

شیرین شدن میوه

تولید اندام‌های زاینده و بارده مهمترین فرآیند در چرخه زندگی یک گیاه است. کار برد سولفات منیزیم سطح کلروفیل را در داخل سلول‌های گیاهی افزایش می‌دهد تولید قند را بالا می‌برد و به گیاه اجازه می دهد تا میوه های شیرین تر و سالم تری تولید کند.

نکته
گوجه فرنگی از جمله گیاهانی هستند که نسبت اندازه میوه به بوته آن ها سنگین تر از حد متوسط است که منجر به احتمال بیشتر کمبود منیزیم می شود. به همین دلیل، گوجه فرنگی ها باید دو برابر سایر گیاهان با سولفات منیزیم تغذیه شوند.

بدون کامنت !

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *