تهران، میدان هروی، خیابان پناهی نیا، برج گلزار
02122988869

آب شویی خاک در جهت مقابله با تنش شوری خاک

شوری خاک
یکی از روشهای مؤثر جهت جلوگیری از تجمع شوری و املاح نمک در محیط ریشه گیاهان و خسارات ناشی از آن بر گیاهان، استفاده از آبشویی اراضی است. آبشویی میتواند با کاهش دادن تجمع املاح نمک در محیط ریشه، شرایط نامناسبی را برای رشد گیاهان فراهم می کند، از اینرو برآورد زمان و میزان آب مصرفی می تواند در جلوگیری از تجمع نمک‏های مضر در محیط ریشه می باشد.

اثرات مديريت نامناسب آبياري بر شوري خاك

• آبياري با مقدار آب ناكافي: كم‌آبياري و عدم تامين نياز آبشويي
• آبياري با آب‌هاي شور بدون اعمال مديريت صحيح مانند زهكشي، آبشويي، انتخاب محصول، بسترسازي و غيره.
• پايين بودن راندمان انتقال و توزيع آب: نشت آب از كانا‌ل‌ها و ِپرت و هدررفت آب در مزرعه
• پايين بودن راندمان كاربرد آب: استفاده بي‌رويه از آب در آبياري سطحي موجب بالا آمدن سطح ايستابي، و در نتيجه، صعود مويينگي آب به سطح خاك و شوري خاك سطحي مي‌گردد. ميزان صعود مويينگي آب وابسته به بافت خاك ميباشد، بطوريكه هر چه خاك سنگين‌تر باشد، ارتفاع صعود مويينگي آب نيز بيشتر است.
چنانچه با آب آبیاری داری هدایت الکتریکی 8 دسی زیمنس بر متر در طول یک سال در یک هکتار باغ پسته 7000متر مکعب آب مصرفی شود سالیانه حدود 60 تن در هکتار به زمین نمک اضافه خواهد شد.

آب شویی

آبشویی برای کاهش شوری در پسته بخصوص در مناطق با خاک شور اهمیت زیادی دارد. زیرا آب شویی خاک سبب خارج شدن سولفات سدیم می شود. آب شویی خاک باید تا عمق مود نظر خاک انجام شود. آبشویی خاک در مناطق شور و در پاییز و زمستان باید تا عمق ۳۰ سانتیمتری انجام شود. آبیاری زمستانه یکی از روش های کاهش تنش شوری می باشد. به همین منظور آبیاری سنگین در فصل زمستان در دوره خواب گیاه پس از عملیات کوددهی زمستانه به صورت چالکود جهت آبشویی و کاهش شوری خاک انجام می شود.

استفاده از گچ در جهت مقابله با تنش شوری خاک

در گچ کشاورزی نسبت کلسیم به منیزیم باید بالاتر از 4به ۱ باشد. همچنین در گچ کشاورزی هرچه سنگ ریزه و قلوه سنگ کمتری وجود داشته باشد، گچ مورد استفاده کیفیت بالاتری دارد. گچ کشاورزی باید خلوص بالا (بیشتر از 40%) داشته باشد، شوری گچ کشاوری باید از کمتر از 4 دس زیمنس باشد و منیزیم و کلسیم آن باید کمتر از 5 درصد باشد.

مکانیسم عمل گچ کشاورزی

- در اثر حل شدن کلسیم آزاد شده و کلسیم باعث:
- جایگزینی سدیم در سطح ذرات خاک می شود.
- اثرات سمیت سدیم و بور کاهش می یابد.
- در درازمدت باعث تعديل کمبود کلسیم مي شود.
-  اگر به صورت سطحی استفاده شود اثر ماسه بادی در کاهش تبخیر را دارد.

تغذیه درختان پسته بعد از برداشت محصول و عملیات زمستانه در جهت مقابله با شوری

نیترات کلسیم
پژوهشهای صورت گرفته حاکی از آن است که کلسيم در کنترل پایداری غشاء سلولهای گياهی موثر است و در جوانه زدن دانه گرده و رشد لوله گرده در بسياری از خانوادههای گياهی نقش اساسی دارد و به عنوان عملکرد آنتاگونيستی در مقابل اتيلن از پدیده ریزش جلوگيری میکند. کود نیترات کلسیم (Calcium nitrate) با فرمول Ca(NO3)2یک محلول شیمیایی محلول در آب است که کلسیم و نیتروژن مورد نیاز گیاه را فراهم می کند. این عناصر سبب افزایش قدرت رشد و مقاومت گیاه به بیماری می‏ شوند.کلسیم استحکام ساختاری دیواره سلولی گیاهان را فراهم می‏کند، و سبب افزایش مقاوت گیاه به تنش های زیستی از جمله آفات و بیماری‏ها می ‏شود. سیستم آوندی گیاه، کلسیم را به ناحیه آسیب دیده حمل می‏کند تا آن را تقویت کند و شروع به ترمیم آسیب کند.جزء نیتروژن این کود همچنین مسئول تولید پروتئین و اساساً رشد برگ است.

هیومیک اسید

مواد هیومیک با مکانیسم‏هاي مختلف سبب تسریع رشد در گیاهان می‏شوند. یکی از این مکانیسم‏ها به اثر مستقیم این ترکیبات و وجود ترکیبات شبه‏هورمونی، از جمله ترکیبات اکسینی و شبه‏اکسینی، مربوط می‏باشد که می‏توانند رشد سلولها را تحت تأثیر قرار دهند . همچنین، این مواد داراي ترکیبات شبه‏جیبرلینی هستند که می‏تواند بر رشد سلول‏ها مؤثر باشد (30). با توجه به وجود اسیدآمینه‏هاي مختلف در اسیدهیومیک میتوان انتظار داشت که این اسیدآمینه‏ها نیز به‏طور مستقیم در بهبود شرایط گیاه مؤثر واقع شوند . پژوهش‏هاي مختلف نشان داده است که اسیدهیومیک میتواند اثرات مستقیم و غیرمستقیم بر فرآیندهاي فیزیولوژیکی رشد گیاه داشته باشد. این پژوهش‏ها نشان داده است که در محیط‏هاي شور ریزوسفر، اثرات غیرمستقیم این ترکیبات، بر سیستم خاك از طریق بهبود ویژگی‏هاي فیزیکی، شیمیایی و بیولوژیکی آن است. اثرات مستقیم این ترکیبات بر سیستم گیاه از طریق افزایش جوانه‏زنی، به‏دلیل ویژگی جذب آب و تأمین رطوبت مناسب براي بذر، رشد گیاه، افزایش نفوذپذیري غشاي سلولی و جذب عناصر غذایی، تسریع انتقال عناصر غذایی ضروري در ریشه، سنتز و فعالیتهاي آنزیمی و فعالیتهاي شبه‏هورمونی میباشد و به این ترتیب سبب ایجاد تحمل گیاه به شوري خواهد شد. مواد هیومیک میتوانند واکنش متقابلی با ساختار فسفولیپیدهاي موجود در غشاهاي سلولی و به‏عنوان حاملی براي عناصر غذایی در سرتاسر آنها باشند. اثر اسیدهیومیک به‏شدت تحت تأثیر شرایط محیطی قرار می‏گیرد.

سولفات پتاسیم

در اسفند ماه تا فروردین قبل از گلدهی درختان
150 کیلو اوره یا سولفات آمونیوم 200 کیلو
50 کیلو نیترات کلسیم
25 سولفات روی

فروت ست

بهترین زمان محلول پاشی فروت ست برای پسته یا سایر درخت ها دقیقا زمانی است که جوانه ها متورم شده اند، یعنی قبل از این که شما شکوفه یا برگی روی درخت مشاهده کنید بهتر است محلول پاشی را انجام دهید.

اطلاعات تماس
دفتر فروش: تهران، میدان هروی، خیابان پناهی نیا، برج گلزار، پلاک 144/2، واحد 15، طبقه 3
تماس: 70-22988869 (21) 98+
نمابر: 22988865 (21) 98+
تمامی حقوق مادی و معنوی این وب سایت متعلق به شرکت کنجاله ساز می باشد .
طراحی سایت و سئو : ایران طراح